Ledai be plakimo su avietėmis ir migdolų ekstraktu

Šie naminiai ledai be ledų gaminimo aparato – tobulas saldėsis vasarai. Gaivios, saldžiarūgštės avietės susisuka į purią migdolų aromato ledų bazę. Tekstūra švelni ir kremiška, o skonis – lyg iš prabangios ledainės. Gaminami lengvai, be vargo ir ilgų procesų!

🛒 Ingredientai

• 600 g šviežių aviečių
• 2 v.š. cukraus
• 1 a.š. druskos (padalinta)
• 1 skardinė (apie 400 g) saldinto kondensuoto pieno
• 1 a.š. migdolų ekstrakto
• 500 ml riebios grietinėlės

🧑‍🍳 Gaminimo eiga

1. Puode užvirinkite avietes su cukrumi ir ¼ a.š. druskos, virkite ~4 min., kol suminkštės. Pertrinkite per sietelį, kad gautumėte skystį.
2. Perpilkite skystį atgal į puodą ir dar pavirkite 10–15 min., kol sirupas sutirštės. Atvėsinkite ir šaldykite 30 min.
3. Kitame dubenyje sumaišykite kondensuotą pieną, migdolų ekstraktą ir likusią druską.
4. Elektriniu plaktuvu suplakite grietinėlę iki standžių putų (~4 min.).
5. Į kondensuoto pieno mišinį įmaišykite šaukštą grietinėlės, kad suminkštintumėte, tuomet atsargiai įmaišykite likusią grietinėlę.
6. Į kepimo formą (maždaug 22×11 cm) dėkite trečdalį ledų masės, užpilkite trečdalį aviečių sirupo. Kartokite 3 kartus.
7. Peiliu ar mentele padarykite aštuoniukes, kad išsimaišytų sirupas, bet ne visiškai.
8. Uždenkite ir šaldykite bent 8 valandas. Prieš patiekiant, atšildykite 10 min. šaldytuve.

🍽️ Patiekimo idėjos

• Patiekite su šviežiomis avietėmis ar migdolų drožlėmis.
• Tinka užšaldyti porcijomis į ledų formeles.
• Laikykite sandariai uždengtą iki 1 savaitės.