Mango karis su kokosų pienu

Šis mango karis – išskirtinai egzotiškas, saldžiarūgštis ir švelniai aštrus patiekalas, kuris puikiai dera su puriais basmati ryžiais. Neprinokę mangai suteikia gaivumo, o kokosų pienas – kremiškumo. Aromatiniai prieskoniai kaip garstyčių sėklos, kario lapai ir čili pipirai pažadina skonio receptorius. Tiks tiek šeimos vakarienei, tiek vaišėms – garantuotai nustebins!

🛒 Ingredientai

🧑‍🍳 Gaminimo eiga

1. Sumaišykite mango griežinėlius, svogūnėlius, žaliuosius čili pipirus, imbierą, česnaką, actą ir druską dubenyje. Palikite marinuotis 2 valandoms.
2. Sudėkite mango mišinį su kokosų pienu į puodą ir užvirinkite. Tuomet sumažinkite kaitrą ir virkite apie 5 minutes, kol mangai suminkštės.
3. Paruoškite prieskonių apkepinimą: mažame keptuvėje įkaitinkite aliejų iki beveik rūkymo temperatūros. Sumažinkite kaitrą ir suberkite garstyčių sėklas – kai jos nustos spragsėti, įdėkite raudonuosius čili pipirus ir kario lapus. Kepkite apie 15–20 sek.
4. Supilkite prieskonių mišinį į puodą su kariu ir gerai išmaišykite.
5. Patiekite su ryžiais ir, jei norite, pagardinkite keptais svogūnais.

🍽️ Patiekimo idėjos

Patiekite su šiltais basmati ryžiais. Galite apibarstyti keptais svogūnais arba šviežiomis kalendrų lapeliais. Puikiai tinka ir su naan duona.