Marinato stiliaus prieskonių mišinys

Marinato stiliaus prieskonių mišinys

Šis prieskonių mišinys kvepia raugintais agurkais ir puikiai tiks ne tik mėsai trinti, bet ir traškioms bulvytėms ar keptiems riešutams pabarstyti. Įsivaizduok pikantišką skonį, kuris primena raugintų agurkėlių traškesį – štai tau ir šis mišinys!

🛒 Ingredientai

4 šaukštai kalendros sėklų,
6 šaukštai acto miltelių (galima rasti specializuotose ar internetinėse prieskonių parduotuvėse),
4 šaukštai džiovintų krapų,
2 šaukštai druskos,
4 arbatiniai šaukšteliai salierų sėklų,
1 arbatinis šaukštelis garstyčių miltelių

🧑‍🍳 Gaminimo eiga

1. Nedidelėje sausoje keptuvėje apkepkite kalendros sėklas ant vidutinės kaitros, retkarčiais pamaišydami, kol ims maloniai kvepėti ir kiek patamsės (apie 2 minutes).
2. Leiskite sėkloms šiek tiek atvėsti, tada susmulkinkite jas prieskonių malūnėlyje arba grūstuvėje.
3. Sumaišykite susmulkintas kalendros sėklas su acto milteliais, džiovintais krapais, druska, salierų sėklomis ir garstyčių milteliais. Gerai išmaišykite ir supilkite į sandarų indelį.
4. Laikykite kambario temperatūroje iki 3 mėnesių.

🍽️ Patiekimo idėjos

Naudokite kaip sauso trynimo mišinį vištienai, kiaulienai, keptoms bulvėms ar net traškioms spragėms. Taip pat puikiai tinka sumaišyti su aliejumi – ir turėsite rūgštelėjantį padažą.