Midijos „Arrabbiata“ stiliumi su pomidorais ir makaronais

Midijos „Arrabbiata“ stiliumi su pomidorais ir makaronais

Šis patiekalas – tai itališkas temperamentas dubenyje! Aitrūs pomidorai, traški pancetta, švelnios midijos ir vos šiek tiek makaronų. Tinka tiek vasaros vakarienei su vynu, tiek savaitgalio pietums, kai norisi pajusti jūros dvelksmą lėkštėje.

🛒 Ingredientai

3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
60 g plonai pjaustytos pancettos (itališkos šoninės), smulkintos,
1 vidutinis svogūnas, smulkintas,
4 česnako skiltelės, plonai pjaustytos,
3/4 a.š. aitriųjų pipirų dribsnių,
1 skardinė (800 g) konservuotų sveikų pomidorų,
24 mažos midijos (pvz., „littleneck“), švariai nušveistos,
100 g ditalini makaronų (apie 1 stiklinė),
Saujelė šviežio baziliko lapų,
Rustikinė duona patiekimui

🧑‍🍳 Gaminimo eiga

1. Vidutinio dydžio puode įkaitink alyvuogių aliejų. Sudėk smulkintą pancettą ir kepink apie 5 min., kol lengvai apskrus.
2. Įdėk smulkintą svogūną, kepk dar 6–8 min., kol suminkštės, bet nepradės ruduoti. Tada suberk česnaką ir kepink dar 5 min., kol pasklis kvapas. Įmaišyk aitriųjų pipirų dribsnius.
3. Supilk konservuotus pomidorus – traiškyk rankomis tiesiai į puodą. Pakelk kaitrą iki vidutinės–aukštos, užvirink. Troškink 12–15 min., kol padažas sutirštės ir taps „uogienės“ konsistencijos.
4. Sudėk nuplautas, švarias midijas ir įpilk 2 stiklines vandens. Uždenk puodą ir troškink 8–10 min., retkarčiais pamaišydamas, kol dalis midijų atsivers.
5. Išimk atsidariusias midijas kiaurasamčiu į lėkštę. Uždengus tęsk virimą iki 15 min., kol visos likusios atsivers. Neatsidariusias išmesk.
6. Į tą patį puodą įberk makaronus (ditalini ar kitus smulkius vamzdelius). Virk 8–10 min., dažnai maišydamas – makaronai mėgsta prilipti prie dugno.
7. Kai makaronai išvirs, sudėk midijas atgal į puodą ir viską švelniai išmaišyk.
8. Patiek lėkštėse su šviežiais baziliko lapeliais ir storos duonos riekėmis – puikiai tinka mirkyti į padažą.

🍽️ Patiekimo idėjos

Patiekite karštą su traškia šviesia duona ir taure balto vyno. Galima užlašinti šlakelį alyvuogių aliejaus ant viršaus prieš pat patiekiant.