Midijų minestronė sriuba

Midijų minestronė sriuba

Ši sriuba – tarsi italų ir prancūzų virtuvės meilės vaikas. Minkštos daržovės, aromatingas sultinys, midijos ir net mango čatnis ant skrudintos duonos! Garantuotai nustebins net sriubų skeptikus.

🛒 Ingredientai

50 g nesūdyto sviesto,
1 nedidelis svogūnas (smulkintas),
½ cukinijos (smulkinta),
1 morka (~100 g, smulkinta),
¼ ropinio kopūsto (100 g),
1 mažas poras (~100 g),
2 saliero stiebai,
2 a.š. švelniai aštraus kario,
1 lauro lapas,
150 ml balto sauso vyno,
450 ml žuvies sultinio,
500 ml vandens,
500 g midijų (nuvalytų),
1 mažas pundelis petražolių,
4 v.š. graikiško jogurto,
4 riekelės raugintos duonos (skrudintos),
4 a.š. mango čatnio,
100 g sviesto (patepimui)

🧑‍🍳 Gaminimo eiga

1. Dideliame puode ištirpinkite 50 g sviesto ant vidutinės ugnies. Sudėkite susmulkintas daržoves (svogūną, cukiniją, morką, ropinį kopūstą, porą, salierus), įberkite žiupsnį druskos ir kepkite 10 min., maišydami, kol suminkštės, bet nepradės ruduoti.
2. Įmaišykite kario prieskonius ir kepkite dar 2 min. Supilkite baltąjį vyną, žuvies sultinį ir vandenį, įmeskite lauro lapą. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite 30 min., kol skysčio sumažės maždaug trečdaliu.
3. Kai būsite pasiruošę valgyti, vėl pakaitinkite sriubą iki virimo. Nusausinkite midijas, išmeskite tas, kurios liko atsidariusios po plovimo. Sudėkite į puodą, uždenkite dangčiu ir virkite 5 min., kol visos atsivers. Išimkite midijas kiaurasamčiu, išmeskite tas, kurios neatsidarė, likusias išlukštenkite ir mėsą grąžinkite į sriubą.
4. Įkaitinkite duonos riekeles, paskrudinkite jas. Pusę petražolių sumaišykite su graikišku jogurtu.
5. Sriubą pilkite į pašildytus dubenėlius. Šalia patiekite duoną su mango čatniu, sviestu ir likusiomis petražolėmis.

🍽️ Patiekimo idėjos

Patiekite su traškia skrudinta rauginta duona, mango čatniu ir graikišku jogurtu su petražolėmis. Tinka kaip elegantiška vakarienė su balto vyno taure.