Jei kokteiliai turėtų charakterius, Negroni būtų stilingas, paslaptingas italas su oranžiniu akcentu. Kartus, rafinuotas, su puikia pusiausvyra tarp saldumo ir aštrumo – tikra klasika stiklinėje.
🛒 Ingredientai
30 ml saldaus vermuto,
30 ml Campari,
30 ml sauso džino,
Ledo kubeliai,
Oranžinės žievelės juostelė
🧑🍳 Gaminimo eiga
1. Į kokteilinę taurę arba maišymo stiklinę įdėkite ledo kubelių.
2. Supilkite po 30 ml saldaus vermuto, Campari ir džino.
3. Maišykite šaukštu apie 20 sekundžių, kol gėrimas atšals ir ingredientai susijungs.
4. Perkoškite į stiklinę su ledu (rocks glass) arba be jo – į martini taurę.
5. Papuoškite oranžine žievele, šiek tiek ją paspausdami virš stiklinės, kad išsiskirtų eteriniai aliejai.
6. Gerkite lėtai, kaip ir dera Negroni – geriausia vakarui įpusėjus.
🍽️ Patiekimo idėjos
Patiekite klasikinėje rocks taurėje su dideliu ledo kubu. Prie šio kokteilio tinka lengvi itališki užkandžiai: alyvuogės, sūris, vytintas kumpis.