Obuolių ir ropių gaivi kopūstų salotos

🛒 Ingredientai

🧑‍🍳 Gaminimo eiga

– Sumaišykite abiejų rūšių kopūstus dideliame dubenyje.
– Pabarstykite 2 šaukšteliais druskos ir rankomis masažuokite kopūstus apie 3 minutes, kol suminkštės.
– Perkelkite į sietelį, uždenkite lėkšte ir prispauskite – palikite 1 valandai.
– Po to perplaukite šaltu vandeniu ir palikite nusivarvėti 20 minučių.
– Tuo metu nuplaukite dubenį ir nusausinkite.
– Į dubenį sudėkite kopūstus, ropes, obuolius ir smulkintą petražolę. Išmaišykite.
– Į trintuvę sudėkite laimo sultis, actą, shoyu, cukrų ir 1/4 šaukštelio druskos.
– Įjunkite trintuvę ir plona srovele supilkite aliejų, kol padažas emulsuosis.
– Pagardinkite baltuoju pipiru ir druska pagal skonį.
– Užpilkite padažo tiek, kad salotos būtų švelniai padengtos, ir išmaišykite.
– Patiekdami papuoškite visais petražolių lapais.

🍽️ Patiekimo idėjos