Šie minkšti ir lengvai apskrudę paplotėliai gaminami su jogurtu, todėl yra purūs ir itin skanūs. Patiekiami su švelniai sutrintais avokadais ir kvapnia, prieskoniais pagardinta svogūnų salsa – tai puikus vegetariškas užkandis arba lengvas pietų pasirinkimas.
🛒 Ingredientai
• 1,5 arbatinio šaukštelio cukraus
• 1 pakelis sausų mielių (~2,25 arbatinio šaukštelio)
• 313 g kvietinių miltų
• 120 ml pilno riebumo graikiško jogurto
• 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
• 2 arbatiniai šaukšteliai druskos
• 2 arbatiniai šaukšteliai kalendrų sėklų
• 2 arbatiniai šaukšteliai kumino sėklų
• 8 svogūnėliai (šalotai)
• 4 šaukštai + 240 ml alyvuogių aliejaus
• 1 čili pipiras (serano arba jalapenio), smulkintas
• 1 stiklinė smulkintų petražolių
• 1 citrina (žievelė ir sultys)
• 4 avokadai
• Dribsnių druska (nebūtina)
🧑🍳 Gaminimo eiga
1. Į dubenį įpilkite 180 ml šilto vandens ir ištirpinkite cukrų. Suberkite sausas mieles ir palikite 10 min., kol suputos.
2. Į mielių mišinį suberkite miltus, įdėkite jogurto, alyvuogių aliejaus ir druskos. Maišykite iki vientisos tešlos. Uždengę rankšluosčiu, palikite šiltoje vietoje 1 val. kilti.
3. Tuo metu skrudinkite kalendrų ir kumino sėklas sausoje keptuvėje apie 3 minutes. Atvėsinkite ir sumalkite.
4. Svogūnėlius apkepkite su trupučiu aliejaus, kol stipriai apskrus (~4 min.). Atvėsinkite ir susmulkinkite.
5. Į dubenį sudėkite svogūnėlius, maltus prieskonius, smulkintą čili, petražoles, tarkuotą citrinos žievelę ir jos sultis, įpilkite 1 stiklinę aliejaus, pasūdykite. Išmaišykite ir palikite susigerti.
6. Pakilusią tešlą padalinkite į 8 dalis, iškočiokite į 15 cm skersmens paplotėlius.
7. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus ir kepkite po vieną paplotėlį – pirmiausia 1 minutę, tada apverskite ir kepkite dar 1 minutę. Vėliau dar pavartykite 1 minutę, kol apskrus. Laikykite suvyniotus į rankšluostį.
8. Ant kiekvieno paplotėlio tepkite šiek tiek aliejaus, sutrinkite avokadą ir užpilkite svogūnų salsa.
9. Pabarstykite dribsnių druska, jei norite, ir patiekite iškart.
🍽️ Patiekimo idėjos
• Patiekite šiltus, iškart po paruošimo.
• Salsa galima naudoti ir su keptomis bulvėmis ar žuvimi.
• Puikus pasirinkimas vegetariškai vakarienei arba kaip užkandis vakarėliui.