Paplotėliai su avokadu ir skrudintų svogūnų salsa

Šie minkšti ir lengvai apskrudę paplotėliai gaminami su jogurtu, todėl yra purūs ir itin skanūs. Patiekiami su švelniai sutrintais avokadais ir kvapnia, prieskoniais pagardinta svogūnų salsa – tai puikus vegetariškas užkandis arba lengvas pietų pasirinkimas.

🛒 Ingredientai

• 1,5 arbatinio šaukštelio cukraus
• 1 pakelis sausų mielių (~2,25 arbatinio šaukštelio)
• 313 g kvietinių miltų
• 120 ml pilno riebumo graikiško jogurto
• 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
• 2 arbatiniai šaukšteliai druskos
• 2 arbatiniai šaukšteliai kalendrų sėklų
• 2 arbatiniai šaukšteliai kumino sėklų
• 8 svogūnėliai (šalotai)
• 4 šaukštai + 240 ml alyvuogių aliejaus
• 1 čili pipiras (serano arba jalapenio), smulkintas
• 1 stiklinė smulkintų petražolių
• 1 citrina (žievelė ir sultys)
• 4 avokadai
• Dribsnių druska (nebūtina)

🧑‍🍳 Gaminimo eiga

1. Į dubenį įpilkite 180 ml šilto vandens ir ištirpinkite cukrų. Suberkite sausas mieles ir palikite 10 min., kol suputos.
2. Į mielių mišinį suberkite miltus, įdėkite jogurto, alyvuogių aliejaus ir druskos. Maišykite iki vientisos tešlos. Uždengę rankšluosčiu, palikite šiltoje vietoje 1 val. kilti.

3. Tuo metu skrudinkite kalendrų ir kumino sėklas sausoje keptuvėje apie 3 minutes. Atvėsinkite ir sumalkite.
4. Svogūnėlius apkepkite su trupučiu aliejaus, kol stipriai apskrus (~4 min.). Atvėsinkite ir susmulkinkite.
5. Į dubenį sudėkite svogūnėlius, maltus prieskonius, smulkintą čili, petražoles, tarkuotą citrinos žievelę ir jos sultis, įpilkite 1 stiklinę aliejaus, pasūdykite. Išmaišykite ir palikite susigerti.

6. Pakilusią tešlą padalinkite į 8 dalis, iškočiokite į 15 cm skersmens paplotėlius.
7. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus ir kepkite po vieną paplotėlį – pirmiausia 1 minutę, tada apverskite ir kepkite dar 1 minutę. Vėliau dar pavartykite 1 minutę, kol apskrus. Laikykite suvyniotus į rankšluostį.
8. Ant kiekvieno paplotėlio tepkite šiek tiek aliejaus, sutrinkite avokadą ir užpilkite svogūnų salsa.
9. Pabarstykite dribsnių druska, jei norite, ir patiekite iškart.

🍽️ Patiekimo idėjos

• Patiekite šiltus, iškart po paruošimo.
• Salsa galima naudoti ir su keptomis bulvėmis ar žuvimi.
• Puikus pasirinkimas vegetariškai vakarienei arba kaip užkandis vakarėliui.