Aštrus, kvapnus ir nepaprastai ryškaus skonio – šis padažas yra tarsi meksikietiška pomidorų bomba! Puikiai tinka su tostadais, kiaušiniais, kepta mėsa ar net traškučiais. Ir taip, aštrumo mėgėjai – tai jūsų džiaugsmas.
🛒 Ingredientai
3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
3 džiovinti chile de árbol pipirai (be sėklų, smulkinti),
2 skiltelės česnako, smulkiai tarkuotos,
1 skardinė (410 g) skrudintų pomidorų gabalėlių (konservuotų),
Druska pagal skonį,
2 šaukštai šviežių laimo sulčių
🧑🍳 Gaminimo eiga
1. Vidutinio dydžio puode įkaitink alyvuogių aliejų.
2. Sudėk smulkintus džiovintus chile de árbol pipirus (be sėklų) ir tarkuotą česnaką. Kepink, nuolat maišydamas, apie 30 sek., kol kvapas taps intensyvus.
3. Supilk skardinės pomidorus (su skysčiu) ir 240 ml vandens. Pakaitink iki vidutinės–stiprios kaitros.
4. Virk 15 min., vis pamaišydamas, kol didžioji dalis skysčio išgaruos, o pomidorai taps minkšti.
5. Pagardink druska pagal skonį.
6. Naudodamas bulvių trintuvą sutrink iki stambios salsos konsistencijos. Leisk atvėsti.
7. Prieš pat patiekimą įmaišyk šviežiai spaustų laimo sulčių.
🍽️ Patiekimo idėjos
Patiekite su tostadais, buritais, keptais kiaušiniais, bulvių traškučiais ar kaip pagardą prie mėsos. Laikyti šaldytuve iki 3 dienų (be laimo sulčių, kurias įmaišyk prieš pat patiekimą).