Šis kokteilis – kaip muzikinis „sforzando“: trumpas, bet galingas akcentas. Rittenhouse rugių viskis su dūminiu mezcal, aromatinguoju Bénédictine ir sausuoju vermutu su mole bitteriais sukuria tamsų, gilų ir sudėtingą skonį. Tai – gėrimas vakaro pabaigai arba rimtam pokalbiui prie baro.
🛒 Ingredientai
30 ml Rittenhouse (bonded) rugių viskio,
22 ml Del Maguey Chichicapa mezcal,
15 ml Bénédictine likerio,
15 ml sauso Dolin vermuto,
2 lašai mole skonio bitterio (pvz., Bitterman’s),
Apelsino žievelė puošimui
🧑🍳 Gaminimo eiga
1. Į maišymo taurę su ledu supilkite viskį, mezcal, Bénédictine likerį, sausą vermutą ir 2 lašus mole bitters.
2. Maišykite apie 30 sekundžių, kol kokteilis gerai atšals.
3. Perkoškite į iš anksto atvėsintą coupé tipo taurę.
4. Puoškite apelsino žievele – ją galima pasukti virš gėrimo, kad atsiskleistų eteriniai aliejai.
5. Skanaus – tai stiprus, aromatingas ir išraiškingas gėrimas.
🍽️ Patiekimo idėjos
Patiekite coupé taurėje. Šalia galite pasiūlyti tamsaus šokolado plytelę ar keptų riešutų užkandį – puikiai dera prie intensyvaus kokteilio charakterio.