Sluoksniuotas keptų braškių tortas su švelniu glajumi

Šis tortas – tai vasaros šventės pažiba! Keptos braškės suteikia intensyvų skonį, o švelnus sviestinis kremas su šermukšnių žiedų nata subtiliai papildo visumą. Puikiai tinka gimtadieniams, vestuvėms ar bet kokiai ypatingai progai, kai norisi kažko išskirtinio ir elegantiško.

🛒 Ingredientai

• 230 g kvietinių miltų
• 11 g kepimo miltelių
• 45 ml pieno
• 30 ml šermukšnių žiedų sirupo
• 225 g nesūdyto sviesto
• 230 g smulkaus cukraus
• 1 citrinos žievelė
• 4 kiaušiniai
• 450 g šviežių braškių
• 50 g cukraus (keptoms braškėms)
• 10 g vanilės pastos
• 150 g kiaušinių baltymų
• 200 g smulkaus cukraus (baltymų masei)
• 300 g nesūdyto sviesto (kremui)
• 90 ml šermukšnių žiedų sirupo
• Papuošimui: šviežios braškės ir šermukšnių žiedai

🧑‍🍳 Gaminimo eiga

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Paruoškite tris 15 cm skersmens kepimo formas – patepkite sviestu ir išklokite kepimo popieriumi.
2. Išplakite sviestą su cukrumi ir citrinos žievele, kol masė taps puri. Įmuškite kiaušinius po vieną, gerai išplakdami.
3. Įmaišykite dalį miltų su kepimo milteliais, tada pieną sumaišytą su šermukšnių žiedų sirupu. Įmaišykite likusius miltus.
4. Padalinkite tešlą į 3 formas ir kepkite apie 35–37 min. Leiskite atvėsti, tada įvyniokite ir padėkite į šaldytuvą.

5. Keptų braškių tyrė: sumaišykite supjaustytas braškes su cukrumi ir vanile, kepkite 190 °C orkaitėje apie 35 min. Atvėsinkite ir sutrinkite blenderiu.

6. Kremas: virš garų vonelės plakite kiaušinių baltymus su cukrumi, kol pasieks 65 °C arba cukrus visiškai ištirps. Perkelkite į plaktuvą ir išplakite iki standumo.
7. Palaipsniui dėkite minkštą sviestą ir plakite, kol kremas taps vientisas. Įmaišykite braškių tyrę ir šermukšnių sirupą.

8. Surinkimas: jei reikia, sulyginkite torto lakštus. Kiekvieną lakštą patepkite sirupu, paskleiskite kremą ir truputį braškių tyrės. Surinkite tortą, užtepkite ploną „crumb coat“ sluoksnį, palaikykite šaldytuve, tuomet užtepkite pagrindinį kremą. Papuoškite kremu, šviežiomis braškėmis ir šermukšnių žiedais.

🍽️ Patiekimo idėjos

• Patiekite šaltą arba kambario temperatūros.
• Papuoškite papildomu šlakeliu braškių tyrės ant viršaus.
• Gražu patiekti ant baltos tortinės su šviežiomis uogomis šalia.