Sojų padaže troškinti vištienos sparneliai

Sojų padaže troškinti vištienos sparneliai

Šie sparneliai – tarsi kelionė į Azijos virtuvę be paso. Kvapnūs, saldžiai sūrūs, su penkių prieskonių mišiniu ir giliai rudai glazūruoti – puikiai tinka tiek šventei, tiek jaukiam savaitgalio vakarui.

🛒 Ingredientai

2 gabaliukai (po 7–8 cm) imbiero, plonai supjaustyti,
120 ml tamsaus sojų padažo,
2 a.š. penkių prieskonių mišinio,
20–24 vištienos sparneliai (~1,2 kg),
3 v.š. augalinio arba saulėgrąžų aliejaus,
1 šalotas, plonai supjaustytas,
3 svogūnų laiškai, perpjauti per pusę,
5 skiltelės česnako, lengvai sutrintos,
1 raudonas čili pipiras (pvz. Fresno), perpjautas išilgai,
85 g kiniško cukraus arba 60 ml rudojo cukraus,
3 žvaigždiniai anyžiai,
2 saldymedžio šaknies gabaliukai (nebūtina),
1 cinamono lazdelė (10 cm),
¼ a.š. baltųjų pipirų (nebūtina),
¼ a.š. Sichuano pipirų,
120 ml šviesaus sojų padažo,
60 ml ryžių vyno (be prieskonių),
Stambiai pjaustyti agurkai (nebūtina, patiekimui)

🧑‍🍳 Gaminimo eiga

1. Vidutiniame dubenyje sumaišykite pusę imbiero, ¼ puodelio tamsaus sojų padažo ir 1 a.š. penkių prieskonių mišinio. Įdėkite sparnelius, išmaišykite ir palikite marinuotis šaldytuve nuo 1 iki 8 val.
2. Woke ar gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite svogūnėlį, svogūnų laiškus, česnaką, čili ir likusį imbierą. Kepkite apie 2 min., kol pasklis kvapas.
3. Sudėkite cukrų, anyžių, saldymedžio šaknį (jei naudojate), cinamono lazdelę, baltuosius pipirus (jei naudojate), Sichuano pipirus ir likusį 1 a.š. penkių prieskonių mišinio. Išmaišykite.
4. Supilkite šviesų sojų padažą, likusį ¼ puodelio tamsaus sojų padažo ir 1 stiklinę vandens. Užvirkite, tada sumažinkite ugnį.
5. Sparnelius išimkite iš marinato, marinatą išmeskite. Sudėkite sparnelius į woką ir užpilkite ryžių vynu. Lengvai pamaišykite, uždenkite ir troškinkite 15 min.
6. Pamaišykite ir troškinkite dar 15 min., kol sparneliai taps minkšti ir tamsiai rudi.
7. Sparnelius išimkite. Skystį perkoškite per sietelį, grąžinkite į woką ir virkite ant vidutinės ugnies 10–12 min., kol sutirštės.
8. Sudėkite sparnelius atgal į glazūrą ir gerai apvolioję patiekite. Galite patiekti su storai pjaustytais agurkais – puikus kontrastas sodriam skoniui.

🍽️ Patiekimo idėjos

Patiekite su šviežiais agurkais, ryžiais arba garuose virtais ryžių miltų lakštiniais. Puikiai tinka kaip užkandis vakarėliui ar pagrindinis patiekalas vakarienei.