Traškus prieskonių aliejus

Traškus prieskonių aliejus

Šis aliejus – skonio bomba! Traškūs česnakai, sezamo sėklos, aromatingi prieskoniai ir salstelėjantis klevų sirupas sukuria universalų pagardą, kuris tinka viskam: nuo kiaušinių iki sriubų ar net makaronų.

🛒 Ingredientai

1 stiklinė saulėgrąžų arba kito neutralaus aliejaus,
6 smulkiai pjaustytos česnako skiltelės,
¼ stiklinės sezamo sėklų,
2 šaukštai juodųjų garstyčių sėklų,
4 arbatiniai šaukšteliai kumino sėklų,
1 šaukštas sutrintų rausvųjų pipirų,
1 šaukštas aitriosios paprikos dribsnių,
2 arbatiniai šaukšteliai druskos,
1 arbatinis šaukštelis paprikos,
1 arbatinis šaukštelis tikro klevų sirupo

🧑‍🍳 Gaminimo eiga

1. Nedideliame puode sumaišyk saulėgrąžų aliejų, česnaką, sezamo sėklas, juoduosius garstyčių grūdus, kumino sėklas, rausvųjų pipirų grūdelius ir aitriąją papriką. Kaitink ant vidutinės kaitros, kol aliejus ims burbuliuoti (apie 2 min.).
2. Sumažink kaitrą iki mažos ir maišydamas kepk dar apie 5 minutes, kol česnakas taps aukso spalvos, o prieskoniai išskleis kvapą.
3. Nukelk nuo ugnies, įmaišyk druską, papriką ir klevų sirupą. Leisk atvėsti.
4. Supilk į sandarų indą ir laikyk šaldytuve iki 1 mėn.

🍽️ Patiekimo idėjos

Pilkite ant keptų daržovių, kiaušinių, makaronų, sriubų ar net duonos – tai iškart pakels patiekalo lygį!