Kai nori užkandžio, kuris turi viską – traškesio, sūrumo, aštrumo ir net jūros dvelksmą – šis Turf Mix yra kaip užkandžių vakarėlis dubenyje. Tobulas filmų maratonui ar netikėtam svečių vizitui.
🛒 Ingredientai
3 stiklinės ryžių dribsnių (pvz. Chex),
2 stiklinės wasabi žirnelių,
1 maišelis lipnių ryžių traškučių (~100 g),
1 maišelis keptų žirnelių traškučių (~90 g),
1 maišelis kokosų traškučių (~90 g),
120 g nesūdyto sviesto, ištirpinto,
2 pakuotės jūros dumblių traškučių (SeaSnax), suplėšytų,
1 v.š. + 2 a.š. česnako miltelių,
1 v.š. tarkuotos laimo žievelės (~2,5 laimo),
½ a.š. kajeno pipirų,
½ a.š. druskos,
½ a.š. cukraus,
¼ stiklinės džiovintų krapų + daugiau patiekimui
🧑🍳 Gaminimo eiga
1. Įkaitinkite orkaitę iki 165 °C (325 °F). Dideliame dubenyje sumaišykite ryžių dribsnius, wasabi žirnelius, ryžių traškučius, žirnelių traškučius ir kokosų traškučius.
2. Užpilkite ištirpintą sviestą ant mišinio ir atsargiai išmaišykite. Išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 8–10 min., kol lengvai apskrus.
3. Kol kepa, prieskonių malūnėlyje arba mažame maisto smulkintuve sumalkite jūros dumblių lakštus (SeaSnax), česnako miltelius, laimo žievelę, kajeno pipirus, druską, cukrų ir krapus, kol masė taps smulki.
4. Užkandžių mišiniui iškepus, kol dar šiltas, perkėlite jį dalimis atgal į didelį dubenį. Kiekvieną dalį apibarstykite dalimi paruošto prieskonių mišinio ir atsargiai permaišykite rankomis.
5. Leiskite visiškai atvėsti. Prieš patiekiant papildomai pabarstykite džiovintais krapais. Skanaus!
🍽️ Patiekimo idėjos
Patiekite kaip užkandį šalia gėrimų, nešiokitės į iškylą ar dovanokite supakavę į stiklinius indelius. Tinka ir kaip traški salotų viršūnėlė!