Šis vieno puodo stebuklas iš Azijos virtuvės – tikras komforto maistas. Kvapnus imbieras, traški vištienos oda, pūkuoti ryžiai ir kreminis žemės riešutų padažas – tobula harmonija savaitgalio vakarienei ar įspūdingam pietų pertraukos džiaugsmui.
🛒 Ingredientai
6 nedidelės vištienos šlaunelės su kaulu ir oda (~1,3 kg),
¾ a.š. druskos + daugiau pagal skonį,
2 dideli šalotai, smulkinti,
8 skiltelės česnako, smulkintos,
5 cm imbiero gabalėlis, nuluptas, smulkintas,
2 stiklinės basmati ryžių, išskalautų,
2 anyžiaus žvaigždutės,
1 v.š. sojų padažo,
Padažui:
½ stiklinės žemės riešutų sviesto (kremo),
2 v.š. sojų padažo,
2 v.š. ryžių acto (be prieskonių),
5 a.š. Sriracha padažo,
2,5 cm imbiero, smulkinto,
1,5 a.š. medaus,
¼ stiklinės šilto vandens (ar daugiau, jei reikia),
Patiekimui:
1 agurkas (ilgas angliškas), perpjautas išilgai ir griežinėliais,
1 stiklinė kalendros lapelių
🧑🍳 Gaminimo eiga
1. Nusausink vištienos šlauneles ir iš abiejų pusių pasūdyk. Dėk į šaltą sausą puodą (geriausia – storadugnį ar ketaus) oda žemyn. Kepk ant vidutinės ugnies 8–10 min., kol apskrus ir lengvai atsiskirs nuo dugno. Apversk ir pakepk dar 3–5 min. Perkelk į lėkštę, o puodą atvėsink 2 minutes.
2. Į tą patį puodą įdėk smulkintus šalotus, česnaką ir imbierą. Kepink maišydamas ~2 min., kol kvapnu. Suberk ryžius ir anyžių, dar maišyk 1 min. Supilk sojų padažą, įberk druskos ir įpilk 3 stiklines vandens.
3. Sudėk vištieną atgal į puodą – oda viršuje. Uždenk, sumažink kaitrą iki žemos ir virkite 25 min. Nukelk nuo ugnies ir palik dar 10 min., kad subręstų.
4. Kol vištiena verda, sumaišyk visus padažo ingredientus: žemės riešutų sviestą, sojų padažą, actą, Sriracha, imbierą, medų ir šilto vandens. Maišyk, kol gausi skystą, vientisą konsistenciją.
5. Atidenk puodą, išpūruok ryžius šakute, išimk anyžių. Patiek vištieną su ryžiais, agurkais, kalendra ir užpilk žemės riešutų padažu.
🍽️ Patiekimo idėjos
Patiekite tiesiai iš puodo – kiekvienam po vištienos šlaunelę, ryžių šaukštą, agurko griežinėlių, šaukštą padažo ir šviežios kalendros. Dar geriau – su stikline šalto alaus!