Šie vafliai ne tik skanūs, bet ir maistingi – pagaminti iš viso grūdo miltų, avižų ir natūralaus jogurto. Patiekiami su šiltu mėlynių sirupu, pagardintu citrina – jie puikiai tiks savaitgalio pusryčiams ar jaukiam pavakariui.
🛒 Ingredientai
• 1 citrina (žievelė plačiomis juostelėmis, puselėmis)
• 80 ml (trečdalis stiklinės) cukraus
• 300 g šaldytų mėlynių
• 1 šaukštas kukurūzų krakmolo
• 125 g viso grūdo kvietinių miltų
• 60 g greitai paruošiamų avižų
• 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
• Pusė arbatinio šaukštelio sodos
• 1 arbatinis šaukštelis druskos
• 360 ml natūralaus jogurto (ne graikiško)
• 4 šaukštai tirpinto sviesto, plius papildomai patepimui
• 1 didelis kiaušinis
• Aliejus arba sviestas vaflinei
🧑🍳 Gaminimo eiga
1. Į vidutinį puodą sudėkite citrinos žieveles, cukrų ir du trečdalius stiklinės vandens. Užvirkite, maišydami, kol ištirps cukrus.
2. Virkite nemaišydami 6–8 minutes, kol susidarys lengvas sirupas.
3. Įdėkite mėlynes ir sumažinkite kaitrą. Pavirkite 2 minutes, nuolat maišydami.
4. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite 2 šaukštus sirupo su kukurūzų krakmolu, supilkite atgal į puodą ir virkite, kol sutirštės (~1 min.).
Patarimas: išimkite citrinos žieveles prieš patiekdami, o sulčių įspauskite pagal skonį.
5. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, avižas, kepimo miltelius, sodą ir druską.
6. Viduryje padarykite duobutę, į ją supilkite jogurtą, ištirpintą sviestą ir kiaušinį.
7. Šakute maišykite skystus ingredientus, po truputį įmaišydami miltų mišinį – turi gautis grublėta tešla.
8. Įkaitinkite vaflinę iki vidutinės žemos temperatūros, patepkite aliejumi ar sviestu.
9. Supilkite apie pusę stiklinės tešlos ir kepkite ~5 min., kol vafliai taps auksiniai.
10. Kartokite su likusia tešla. Norint išlaikyti šiltus, laikykite 150 °C orkaitėje.
11. Patiekite su sviestu ir šiltu mėlynių sirupu.
🍽️ Patiekimo idėjos
• Patiekite su sviestu ir dar šiltu mėlynių sirupu.
• Tinka su jogurtu, riešutais ar šviežiomis uogomis.
• Galite pagardinti trupučiu cinamono arba vanilės tešloje.