Vištiena su žaliojo kario ir acto glazūra

Vištiena su žaliojo kario ir acto glazūra

Šis receptas – tikra skonio bomba! Aštrus žaliasis karis, švelnus baltasis actas ir saldžiarūgščiai Peppadew pipirai susijungia į vakarienę, kuri nepaliks abejingų. ️

🛒 Ingredientai

8 šalotai (nulupti, perpjauti perpus jei dideli),
450 g žaliųjų pupelių,
1 stiklinė konservuotų Peppadew pipirų,
60 ml baltojo vyno acto,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
1 šaukštas + 60 ml žaliojo tajų kario pastos,
1,4 kg vištienos šlaunelių arba kulšelių,
2 arbatiniai šaukšteliai druskos

🧑‍🍳 Gaminimo eiga

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C (425 °F) ir pastatykite groteles viršutinėje trečdalio orkaitės dalyje.
2. Kepimo inde (apie 3 litrų talpos) sudėkite perpus perpjautus šalotus, nuplautas pupeles ir perplautus Peppadew pipirus.
3. Apšlakstykite daržoves actu, alyvuogių aliejumi ir 1 šaukštu žaliojo kario pastos. Gerai išmaišykite rankomis.
4. Vištienos šlauneles ar kulšeles iš abiejų pusių įtrinkite druska ir likusia kario pasta.
5. Įdėkite vištieną (odą palikite viršuje) tarp daržovių. Kepkite 35–40 minučių, kepimo metu kartą apšlakstykite susidariusiais skysčiais.
6. Vištiena turi būti auksinės spalvos, o daržovės – švelniai karamelizuotos.

🍽️ Patiekimo idėjos

Patiekite su virtais ryžiais, basmati ar jazminų, ir gaiviomis kalendros ar mėtų šakelėmis. Taip pat puikiai tinka su jogurtiniu padažu.