Šis Artimųjų Rytų įkvėptas patiekalas – tai maistingi ir aromatingi vištienos kukuliai, verdami kvapniame žaliosios molohijos arba špinatų su okra padaže. Patiekalas kupinas prieskonių, žolelių ir citrinos gaivos, o užbaigiamas traškintu česnaku bei kalendra. Puikus šildantis patiekalas šeimos vakarienei ar ypatingai progai.
🛒 Ingredientai
• 50 g šviesios raugintos duonos be plutos (arba 220 g tarkuotos cukinijos)
• 500 g maltos vištienos ar kalakutienos šlaunelių
• 2 skiltelės česnako, traiškytos
• 1½ a.š. kumino
• 1 a.š. cinamono
• ½ a.š. kvapiųjų pipirų
• ¼ a.š. čili dribsnių
• 10 g kalendros, smulkintos
• 10 g petražolių, smulkintų
• 10 g mėtų, smulkintų
• 1½ a.š. citrinos žievelės
• Druska, juodieji pipirai
• 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
• 2 skiltelės česnako
• 1 citrina (žievelės juostelės ir 1½ šaukšto sulčių)
• 450 ml vištienos sultinio
• 800 g šaldytos molohijos arba 800 g špinatų ir 200 g okros
• ½ a.š. cinamono
• 10 g petražolių
• 20 g kalendros (padalinta)
• ¼ stiklinės alyvuogių aliejaus
• 6 skiltelės česnako
• ½ a.š. čili dribsnių
🧑🍳 Gaminimo eiga
1. Duoną užpilkite vandeniu, pamaišykite ir gerai nuspauskite. Jei naudojate cukiniją – pabarstykite druska, palikite sietelyje 20 min. ir išspauskite skystį.
2. Sumaišykite duonos trupinius (arba cukiniją) su vištiena, česnaku, prieskoniais, žolelėmis, citrinos žievele, druska ir pipirais. Formuokite apie 30 mažų kukulių.
3. Į didelę keptuvę įpilkite 1 šaukštą aliejaus. Kai įkais, apkepkite pusę kukulių 2–3 min., kol apskrus. Perkelkite į skardą ir pakartokite su likusiais kukuliais.
4. Toje pačioje keptuvėje apkepkite česnaką ir citrinos žievelę, įpilkite sultinio ir užvirkite (~3 min.).
5. Įdėkite molohiją arba špinatus su okra, cinamoną, druską, pipirus. Virkite 20 min. ant vidutinės ugnies, uždengę.
6. Sudėkite kukulius, petražoles ir dalį kalendros. Virkite dar 10 min., kol viskas išvirs. Įmaišykite citrinos sultis.
7. Tuo metu adhai: aliejuje kepkite česnaką apie 3 min., kol apskrus. Įmaišykite čili dribsnius, nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite kalendrą.
8. Supilstykite patiekalą į dubenėlius, užberkite keptą česnaką su kalendra. Patiekite su citrinos skiltelėmis.
🍽️ Patiekimo idėjos
• Patiekite dubenėliuose su šlakeliu citrinos sulčių ir jogurto šaukšteliu.
• Skanu su šilta pita ar duona.
• Galite papuošti papildomomis šviežiomis žolelėmis viršuje.